‘Bloemen Toveren’ Workshop voor kinderen

Mijn schilderworkshop ‘Bloemen Toveren’  was verrassend  in meerdere opzichten

Ik deed het groepje kinderen voor hoe ze  eerst met wit vetkrijt bloemen en andere vormen konden tekenen om er daarna overheen te schilderen. ‘Ohhhhh mooi!’, riepen de kids toen ze de bloemen door de verf tevoorschijn zagen komen en ze wilden zelf meteen beginnen!

schilderworkshop3
In het creatieve proces worden kinderen uitgedaagd in hun ontwikkeling

Naast dat het mooie schilderingen opleverde, bracht het schilderen de kinderen ook een nieuwe levenservaring.

Hoe ga je bijvoorbeeld om met spatten verf die per ongeluk op je schildervel terechtkomen? Dit overkwam een jongen die enthousiast bezig was met het maken van een creatief  abstract ontwerp. Het zorgde bij hem in eerste instantie voor verdriet.‘Het mooie aan deze schilderingen is dat het nooit fout kan gaan, alles wat er gebeurt op het vel is goed’, zei ik, de jongen troostend. Ik vertelde hem dat deze onverwachte gebeurtenissen, waarbij het eerst lijkt of het helemaal fout gaat, juist iets goeds of moois kunnen brengen in je schildering. Hij werd rustig en ik bemoedigde hem om verder te gaan met zijn schildering en om te kijken of hij iets creatiefs met de verfspatten kon gaan doen.

Na van de schrik en teleurstelling bekomen te zijn begon hij weer verder te schilderen. Hij werd weer enthousiast. Het resulteerde in een originele schildering waar hij erg blij mee was.

schildering bloemen toveren

Dit proces is als het ware een weerspiegeling van het leven. Het leerde deze jongen omgaan met teleurstelling. Het daagde hem uit om verder te kijken en om er weer iets van te maken. Uiteindelijk had hij een trots gevoel over zich.

Ieder kind had zo zijn eigen beleving bij het schilderen. Het penseel was daarbij als een toverstokje dat zorgde voor nieuwe creaties en nieuwe ervaringen. Het was prachtig om te zien en te ervaren wat voor moois het schilderen  weer heeft gebracht!

schilderworkshop collage

Kunstzinnig werken brengt je dichtbij jezelf. Het stimuleert je, daagt je uit en laat je andere invalshoeken zien. Daarbij geeft het ook veel ontspanning en plezier!

Ben je geinteresseerd in een workshop voor jezelf of je kind of heb je een vraag of reactie naar aanleiding van deze blog? Laat een berichtje achter!

Reageer via het formulier of e-mail Info@henriettevandergracht.nl

Wil je mijn berichten volgen? Scroll naar onderaan deze pagina om je te abonneren op mijn blog. [contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.