Over mij

Henriëtte van der Gracht

Even voorstellen: mijn naam is Henriëtte van der Gracht. Ik ben opgeleid tot beeldend kunstzinnig vaktherapeut. Aan de Hogeschool Leiden heb ik de opleiding Kunstzinnige Therapie Beeldend (Bachelor of Arts Therapies) gevolgd en met succes voltooid. Vanaf 1 augustus 2015 ben ik gestart met mijn praktijk voor kunstzinnige & creatieve therapie. Ik werk met kinderen en volwassenen.

Mijn achtergrond

Ik heb in het verleden uiteenlopende ervaringen in verschillende branches opgedaan. Na mijn studie Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bleek ik uiteindelijk in het vak van interactief ontwerper in nieuwe media mijn draai niet te vinden. Ik wilde op een gegeven moment in mijn werkzaamheden minder werken vanachter een monitor en meer op wezenlijk gebied met mensen in contact staan. Mijn interesse voor gezondheid bracht me ertoe te gaan werken bij een biologische levensmiddelenwinkel. Tijdens dit werk heb ik veel geleerd over de achtergronden van voeding in relatie tot de gezondheid. Naast het werken in de winkel werkte ik ook bij een museum, wat beantwoordde aan mijn interesse voor kunst en cultuur.

Naast mijn werk ben ik van kleins af aan altijd veel kunstzinnig en creatief bezig geweest. Mijn wens was om hier beroepsmatig iets mee te gaan doen. Tijdens het werken op een basisschool ervaarde ik de positieve invloed van kunstzinnige opdrachten die ik gaf op de ontwikkeling van kinderen. Dit stimuleerde mij om in 2010 op de Hogeschool Leiden te beginnen met de deeltijdopleiding Kunstzinnige Therapie. Na het afronden van mijn opleiding ben ik gestart met het werken als beeldend therapeut. Ik werk samen met de kinderen en volwassenen aan hun persoonlijke ontwikkeling en gezondheid door hen stap voor stap mee te nemen in het kunstzinnige en creatieve therapeutische traject of begeleidingsproces.

In mijn werk laat ik mij inspireren door kunst, cultuur en natuur. Mijn focus ligt op het aanspreken van de beleving, waarbij ik gebruik maak van verhalen en beelden als uitgangspunt in de therapie en begeleiding.

Praktijk voor Kunstzinnige & Creatieve Therapie en Begeleiding